אימון בקיץ
אין מי שחי כאן בישראל ולא מכיר את תנאי מזג האוויר ששוררים כאן לאורך רוב השנה. חם ולח מאד, טמפרטורות גבוהות וישנם ימים או שעות שהשהייה בחוץ קשה עד כדי בלתי נסבלת. אם זה המצב עבור מי שמנהל שגרה יומיומית רגילה – הרי שנדמה שאין שום אפשרות לבצע פעילות ספורטיבית לאורך חודשי הקיץ.
יחד עם זאת, חשוב מאד לדעת שאין מניעה לבצע פעילות גופנית וכושר במשך הקיץ אלא נהפוך – מיד נראה שלאימונים בקיץ יש כמה וכמה יתרונות שעשויים לסייע בהשרשת השגרה האימונית שתימשך גם במהלך עונת החורף.
למה כדאי להתאמן בקיץ?
- שעון הקיץ החל בישראל כולל גם את תקופת חג הפסח ולעיתים גם את תקופת חגי תשרי. מכאן, שעונות של מזג אוויר מתחלף מאפשרות התנהלות כזו או אחרת עם שעות יום מרובות. כך אפשר לבחור בין אימון בשעות הבוקר המוקדמות לבין אימון בשעות הערב. גם באפשרות זו וגם בזו יהיו תנאי מזג האוויר נוחים ונעימים הרבה יותר ועדיין יש מספיק אור בחוץ לצורך הפעילות.
- לבוש – בקיץ אין צורך להעמיס בפריטי ביגוד על הגוף. גם גופיות ללא שרוול ומכנסיים קצרים יספיקו כדי להכניס את הגוף לאווירת האימון והמתאמן לא יחוש כבדות או סרבול בעת האימון.
- שתיית מים – אין ספק שבמהלך הקיץ שותים יותר ואוכלים פחות. עובדה זו יכולה להיות לטובתם של המתאמנים בענפי הספורט השונים. אם בחורף פחות מרגישים תחושת צמא – הרי שבקיץ יש חשיבות גבוהה לצריכה גבוהה של מים, בעיקר במהלך ואחרי אימון גופני.
- צריכת מזון – בניגוד לחורף – שאז רובנו אוכלים מזונות מחממים וכבדים, הרי שבקיץ יש נטייה לבחור במזונות קלים, טריים ואפילו כאלה לא מבושלים – מה שמקל על התחושה הכללית של הגוף, מעניק תחושת שובע לא מכבידה ומאפשר לנצל טוב יותר את התרגילים במהלך האימון.
למה לשים לב כשמתאמנים בימים החמים?
במהלך הקיץ חשוב מאד להיות קשובים לגוף, לשים לב לסימנים או תחושות כאלה ואחרים שעלולים להצביע על קושי, מאמץ יתר או בעיה. לעיתים יהיה עדיף להפחית במעט את עצימות האימון, ובלבד לסיים אותו בתחושה טובה וללא פגיעות בגוף או בנפש.
בחירה בשעות המתאימות והנכונות יכולה לעשות את ההבדל ולסייע לכל מתאמן למצות את הפוטנציאל החבוי בו, לעמוד באתגרים והיעדים שהציב לעצמו וכמובן להשיג את המטרות אשר שלשמן הוא מתאמן.