הבדלים בין אימון ריצה לאימון טריאתלון
ענף הריצה מהווה את אחד משלושת ענפי הטריאתלון. מסיבה זו קל מאד לחשוב שאימוני ריצה ואימוני טריאתלון הם זהים ודומים, אך בעצם אין הדבר כך כלל וכלל. ישנם הבדלים רבים בין אימונים אלה לאימונים אלה וחשוב לדעת ולהבין את ההבדלים האלה על מנת להחליט באיזה מהענפים לבחור וכיצד לוודא שהאימונים מתבצעים בצורה נכונה ומושכלת ויביאו להישגים טובים ולתוצאות טובות.
כאשר אדם מתאמן אך ורק בריצה, לכך מוקדשים כל האימונים וכל לוח הזמנים הספורטיבי שלו. הוא יכול לבחור את התרגילים שלו, את העצימות שלהם, לבחור מתי לבצע אותם, איפה לרוץ ובחברת מי. תכנית אימוני הריצה גמישה ויותר והרבה יותר ניתנת לשינויים וגמישות. לא כאלה פני הדברים כשמדובר באימוני טריאתלון. אימוני טריאתלון, כאמור, משלבים אימונים של שלושה ענפים שונים – הריצה, הרכיבה והשחייה. לוח הזמנים של האימונים חייב להיות נוקשה ומוקפד יותר מפני שדילוג על אימון של אחד הענפים פירושו השלמה על חשבון אימון של הענף האחר.
בנוסף על כך, אימוני הטריאתלון מודולריים ונבנים כמקשה אחת. אמנם כל אימון של כל אחד מהענפים הוא נפרד ושונה אבל כאשר מסתכלים על האימונים כיחידה כוללת מקבלים הרבה הגיון בבנייה של האימונים עבור תחרות אחת שתכלול את שלושת הענפים. הרבה יותר קשה וכלל לא מומלץ להחליף את הסדר של האימונים, לדלג על אימון או להחליף בין הימים והשעות של האימונים.
הבדל נוסף מבוסס על זמן ההתאוששות וההרגעות של הגוף אחרי כל אימון. לדוגמא, אחרי אימון שחייה נדרש פרק זמן של כמה שעות עד שהגוף חוזר להרפיה מלאה וניתן לעבור לאימון הבא. אחרי אימון רכיבה פרק זמן ההתאוששות ארוך הרבה יותר ויכול אפילו להגיע ל-24 שעות, וכך גם לאחר אימון ריצה. זו הסיבה שחשוב מאד לשמור על לוח הזמנים של אימוני הטריאתלון וקשה מאד לשנות את סדר האימונים, אפילו באופן חד פעמי. אימוני הריצה, לעומת זאת, מאורגנים מראש כך שיש מספיק זמן מנוחה בין אימון לאימון ובתחילת כל אימון המתאמן יכול להחליט האם הוא דובק בתכנית האימון המקורית או משנה אותה, על פי התחושה שלו מהאימון הקודם.
כאשר יש מתאמן המתרכז אך ורק בריצה, הרי שהתחרות הארוכה ביותר שבה ישתתף ואליה יתכונן תארוך בערך כשעה. תחרות טריאתלון ארוכה יותר ולכן חייבים להיות שינויים בעצם האימונים עצמם על מנת להכין את המתאמן לתחרות ארוכה יותר, גם מהפן המנטלי והפסיכולוגי.