ההבדל בין אימון ריצה בבוקר לאימון ריצה בערב
אנשים רבים שמתאמנים בריצה לקראת תחרות מסוימת או לצורך הכושר האישי שלהם בוחרים בדרך כלל בין אימון בבוקר או אימון בשעות סוף היום, אחרי הצהריים או הערב. לכאורה ניתן לחשוב שאין הבדל משמעותי בין שני הסוגים של האימונים, אך האמת היא שלא כך הדבר. ישנם הבדלים מהותיים בין אימון ריצה המתקיים בבוקר ובין אימון ריצה המתקיים בשעות הערב, וחשוב לדעת על הבדלים אלה לפני שמחליטים על שגרת אימונים.
ריצה בשעות הערב
קל מאד לראות שבתחרויות חשובות מתקיימים מקצי הגמר בשעות הערב ויש לכך סיבות רבות. הסיבה הראשית היא שבשעות הבוקר הגוף לעיתים עדיין לא התעורר לחלוטין משנת הלילה, והשרירים עלולים להיות עדיין מעט רדומים. במצב כזה, כמובן, לא ייתן הגוף את המיטב שלו הוא מסוגל. דבר זה נכון לכל ענף ספורט ומקצי הגמר דווקא בענף השחייה באולימפיאדת בייג'ינג 2008 מחזקים טענה זו. בשל הפרשי הזמן עם אירופה ויבשת אמריקה, התקיימו תחרויות הגמר בשחייה בשעות הבוקר (עבור המתחרים) ועובדה היא שנקבעו באולימפיאדה זו פחות שיאים.
ריצה בשעות הבוקר
חסרון נוסף שיש לריצה בשעות הבוקר הוא שבשעות אלה הגוף עדיין בצום אחרי שנת הלילה. במשך שעות רבות לא הגיע מזון אל התאים והשרירים ובמצב שכזה בוודאי שאין לצפות לתוצאות טובות או לאימון אפקטיבי. גם מי שמחליט להשכים קום על מנת להספיק לאכול לפני האימון עלול שלא לאכול נכון בשל העייפות ומטרת האימון תתפספס שוב.
לאימון ריצה בבוקר יש יתרון בולט הקשור דווקא בפן הפסיכולוגי של האימון. כאשר האימון מתבצע בשעות הבוקר (המוקדמות בדרך כלל), רבים מהמתאמנים ממשיכים את היום בידיעה שהם סיימו עם משימה זו ושגרת היום נמשכת. אימון בשעות הערב נשאר בתור משימה שמבצעים אחרונה בלוח הזמנים ובשל כך קל יותר לדלג עליה או לוותר על האימון.
בשורה התחתונה, אין כאן תשובה חד משמעית של נכון או לא נכון. כפי שראינו, יש יתרונות וחסרונות הן לאימון הבוקר והן לאימון ריצה בערב, מה שמשאיר את הבחירה בידי המתאמן על פי הנוחיות שלו, ההעדפות האישיות שלו, סדר היום שלו וכל מכלול שיקולים אחר שיהיה לו.