שחייה בים לעומת שחייה בבריכה

מי שמתאמן לקראת תחרות טריאתלון יודע היטב שהתחרות עצמה מתקיימת במי הים, בעוד האימונים השגרתיים מתקיימים בדרך כלל בבריכה, מלבד כמה אימונים בלבד המוקדשים, בסמוך למועד התחרות, לשחייה בים. ישנם הבדלים מהותיים בין השחייה בים לבין השחייה בבריכה וכדאי לדעת את ההבדלים האלה מראש על מנת להיערך באופן נכון לשני סוגי אימונים האלה.

 

נתחיל מההבדל הראשון והמהותי ביותר בין מי הים ומי הבריכה – המלח. גם מי שהמלח בדרך כלל אינו מפריע לו עשוי למצוא שלנוכחות המלח במי הים יש השפעה על אופן השחייה. מכיוון שממילא מדובר במכלול של הבדלים ושינויים, הרי שכך או כך השחייה בים והשחייה בבריכה כלל אינן דומות. מי שנוטה יותר להיות רגיש למלח או ולסבול מצריבה בעור ובפנים, צריך להכין את עצמו מראש לאפשרות זו לפני הגעתו לשחייה בים, וכדאי לו לבצע כמה אימונים בים על מנת להתרגל.

 

הבדל נוסף וחשוב מאד הוא טמפרטורת המים. גם בעונת הקיץ החמה – מי הים קרים בדרך כלל, הרבה יותר מהמים בבריכה. ספורטאים מקצוענים וכאלה שהתחרות וההישגים חשובים להם, לא יתנו למי הים הקרים להפריע להם, אך אין ספק שמדובר בנתון שחשוב לדעת עליו מראש ולהתכונן לקראתו, בעיקר כאשר אימוני טריאתלון מתקיימים לרוב בבריכות מקורות ומחוממות שהרבה יותר קל ונעים להיכנס אליהן ולהתחיל לשחות בהן. בנוסף, לטמפרטורת המים יש השפעה על השרירים ועל הגוף וצריך לדעת איך להתגבר על השפעה זו ולא לתת לה להפריע לשחייה התחרותית.

 

הנתון הנוסף שקשור בהבדל בין מי הים למי הבריכה הוא זרמי הים. ישנם זרמים תת קרקעיים שעלולים להשפיע על השוחים, וגם זרמים עיליים הנובעים ממזג אוויר מעט סוער או רוחות ערות. כאשר מדובר בתחרות טריאתלון לא ניתן לדעת מה מצב הים והזרמים עד למועד התחרות אז על מנת לדעת לשלוט או להתגבר על זרמים אלה חשוב מאד להתאמן בשחייה בים יותר מכמה פעמים ולעשות זאת תחת תנאים שונים של מזג אוויר, רוחות וזרמים. מיותר לציין שכאשר הים סוער במיוחד אין לבצע אימונים כלל מחשש להיסחפות מסוכנת.

 

שוני נוסף שחשוב מאד להיערך לקראתו הוא יכולת הניווט השונה בין השחייה בים לבין השחייה בבריכה. הגבולות של הבריכה ברורים, ידועים וכמובן נראים לכל אחד, גם אם הוא עסוק בשחייה. בבריכה יש סימנים נוספים העוזרים לשחיינים להתמצא ולדעת את המיקום שלהם – חבלים לאורך הבריכה, קרקעית הבריכה וסימונים שמצויים על הקרקעית. לעומת זאת, בים לא נראה אף אחד מסימנים אלה. על מנת לנווט בעת השחייה בים ולוודא מיקום נכון לאורך כל זמן השחייה, חייב השחיין להקפיד להרים את הראש מעל לפני המים ולדאוג לשחות לכיוון הנכון.

לתאום אימון ניסיון ללא תשלום, צרו איתנו קשר דרך האתר או התקשרו: 050-2500600.

תגיות:
נגישות